Update One Loft Races

Update One Loft Races

Afgelopen weekend waren de finales van de Algarve Great Derby en de Algarve Golden Race. We zijn weer een aantal dagen naar Portugal afgereisd en hebben er een zeer goede en fijne tijd gehad. We hadden nog 15 in de strijd bij de Golden Race en 7 bij de Great Derby.
In de halve finale van de Golden Race werden we 23e met alweer een kind van Alonso x Saviola. Deze stond dan ook 4e asduif daarna, en dat maakte het extra spannend.

Op donderdags kwamen we aan, toen was ‘Basketing day’. Vrijdags finale van de Great Derby en zaterdag de finale van de Golden Race.

71509203_1091442091062282_4322516951403331584_o

In de Algarve waait doorgaans een zuidenwind van zee waardoor de duiven dan een aardig tegenwindje ervaren. Echter tijdens de finale vrijdags van de Great Derby (420 km) was deze nagenoeg afwezig. Hierdoor werd dit een wat makkelijkere finalerace en kwamen er steeds grote ploegen van 10-15 duiven tegelijk. Niet per se iets voor onze duiven, die met zwaardere vluchten toch iets meer het verschil kunnen laten zien. We werden uiteindelijk dan ook 267e en dat was voor ons ietwat teleurstellend.

De focus was vooraf dan ook op de finale van de grote Algarve Golden Race en daarna al helemaal. We stonden daar tenslotte 4e asduif en hadden een leuke groep duiven nog in de strijd. Deze finale (505 km) werd heel anders; 85 km verder en deze keer wel kopwind. Een harde en eerlijke finale. Op dag 1 kwamen er 391 duiven door, van de 3522 ingekorfden. Waarvan 2 van ons. Op plek 134 en 373. Helaas ons asduifje niet, maar wel weer 2 uit ons favoriete koppel Alonso x Saviola. Uiteindelijk dus erg tevreden met deze toch wel kopprijzen in de finale, want er waren veel grote namen die nog geen enkele duif thuis hadden. Het werd dan ook door iedereen bevestigd dat het weer een goede en eerlijke race was geweest.

Stilton

Al met al hadden we dus een goede ervaring weer met deze races, met name bij de grote Algarve Golden Race:
2e training Mertola van 4986 duiven. (Alonso x Saviola)
26e Quarter-final van 4369 duiven. (Kleinzoon Harry x dochter Olympic Amador)
23e Semi-final van 3895 duiven. (Alonso x Saviola)
134e Final van 3522 duiven. (Alonso x Saviola)

Met name het koppel Alonso x Saviola valt op. En we hebben daarmee dus een nieuw topkoppel ontdekt voor de One Loft races. Want niet te vergeten, vorig jaar kwam de 18e in de finale ook al uit dit koppel.
Het is tevens een mix van onze beste vlieglijnen, namelijk: zoon Olympic Amador met dochter Vardy x Fortuna. Duiven die taai zijn en kop kunnen vliegen, en dat blijkt.
Nu onze focus op de One Loft races ligt, zijn wij hier erg blij mee.

Translate »