Update na verhuizing

Update na verhuizing

Het is lang geleden alweer dat we een stukje op onze site hebben gezet. We waren ontzettend druk met de afhandeling van de veiling en de verhuizing zelf.
Inmiddels zijn we het huis uit en is Frits even op een welverdiende vakantie.

Stukje bij beetje werden de transporten naar de verschillende landen verzorgd door Pipa. Het ene land duurde langer dan de ander en soms is er ook een quarantaine nodig. Voor ons werd het op het laatste moment zelfs spannend, want onze beide hokken moesten natuurlijk weg voor de opleverdatum. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en werden beide hokken niet helemaal afgebroken, maar alleen het dak eraf gehaald en verder in hun geheel opgetild en zo naar de nieuwe eigenaren vervoerd. Mooi dat dat zo kon en dat scheelde weer werk voor hun.
Het was wel een avontuur, omdat het zo erg nat was in de paardenbak en daar moesten we doorheen met de grote verreiker. De vrachtwagen kwam zelfs vast te zitten, maar door een zetje van de verreiker kon hij gelukkig eruit rollen en zijn weg naar Brabant vervolgen. En dit allemaal op een besneeuwde winterdag:

IMG_3437

De topduiven zaten ten tijde van de verkoop op Pipa gekoppeld en zodoende hebben we nog enkele laatjes uit onze toppers zoals Vardy, Fortuna en Amador kunnen halen. Daar zijn we erg blij mee en omdat bijvoorbeeld Amador naar Irak verkocht werd en het een aantal maanden duurde voordat dat transport gereed was konden we nog enkele jongen van hem kweken.
Meest bijzondere: “Golden Crown”. Een zoon van onze droomkoppeling Olympic Amador x Olympic Cape. Onze stamduivin Olympic Cape heeft alleen de eerste ronde van 2017 nog 1 eitje bevrucht en daarna was het klaar. De jaren daarvoor ging het ook al lastig, dus we wisten dat er eens een einde aan zou komen. Alle andere rondes daarna was het mis en dus wisten we dat het afgelopen was. Ook hadden we nog eens een hormonenspuit gegeven, maar ook dat mocht niet helpen. Vlak voor de verkoop deden we een alles of niets poging en deden we zo’n spuit nogmaals, we koppelden onze twee olympiade duiven op elkaar. En jawel, het wonder geschiedde. Ze legde 1 ei en het was bevrucht. Toen was het afwachten of alles nog goed ging komen er mee en legden we het ei onder bij een ander koppel. Het ging gelukkig helemaal goed en omdat het jonkie in zijn eentje lag en het buiten ijskoud was, had hij het eventjes lastig. Maar het is helemaal goed gekomen en de naam was al in het ei bekend: “Golden Crown”, want hij is de kroon op ons werk. Al die jaren kweken, vliegen, selecteren etc. etc. komt ineen in deze duif en dat vinden wij toch echt fantastisch.

We hebben dus gelukkig nog een aantal laatjes uit de toppers en zo houden we onze eigen toplijnen voor een eventuele herstart. Deze laatjes hebben we nu gekoppeld bij een zeer goede duivenvriend. Met de jongen daarvan proberen we dit jaar aan enkele eenhoksraces mee te doen, zodat we toch nog wat te volgen hebben met onze eigen duiven. Ook gaan we de uitslagen van al onze duivenkennissen en de liefhebbers die duiven van ons bezitten uiteraard goed volgen. Mochten er mooie resultaten mee geboekt worden, dan horen we dat heel erg graag. Dit vinden wij ontzettend mooi en fijn om te horen, hoe de Mantelduiven het bij anderen doen.

Het was voor ons erg zwaar om al onze toppertjes van de hand te doen. En ook het weg zien tillen van de hokken was een erg moeilijk moment. Duivensport voor ons voorbij in Burgum. We blijven uiteraard de positieve dingen graag zien, en ook waarom we deze keuze gemaakt hebben blijven we wel voor ogen houden. Maar een ding is duidelijk: we missen het nu al ontzettend erg en het blijft gewoon een fantastische sport en hobby.

Translate »