Super jaar op de One Loft Races met 3x top 10 in grote finales!

Super jaar op de One Loft Races met 3x top 10 in grote finales!

Het ging de afgelopen jaren al steeds beter en beter op de Eenhoksraces voor ons.
Met onze dagfondduiven Vardy en Olympic Amador als fundatie hebben we een lijn te pakken die kan schitteren in taaie finales.

Pipa Collectors Edition

Het begon voor ons in januari 2021 al erg goed met een 37e plek in de grote finale van de Pattaya Race in Thailand met een kind van Salvador. Hier startten ongeveer 9000 duiven. Tevens wonnen we de 6e plaats in de Large Team competition met 4 duiven bij de eerste 400.

In april wonnen we met een rechtstreekse dochter van onze topper Vardy de 3e plaats in de finale van de Corabia Winter Race 530km in Spanje. Hier startten ongeveer 3000 duiven.

Enkele maanden later, in augustus van dit jaar was het raak in Sofia, Bulgarije. Daar wonnen we in de grote finale de 9e plaats en 4e asduif met een kind van topkweker Jason, gekoppeld aan superduivin Starling. In Sofia werd gestart met zo’n 2000 duiven.

Begin van deze maand, oktober, waren we aanwezig in Portugal bij de grootste race van Europa, namelijk de Algarve Golden Race. Hier werden we eerder al eens 18e in de finale met een kind van Alonso, de 1e prijswinnende zoon van Olympic Amador. Dit jaar stonden er rond de 8000 duiven aan de start. Onze duif Alexio won in de grote finale van 500km de 7e plaats. Een uitmuntende prestatie. Ook Alexio is een kind van Alonso.

tempImageydslMx

U zult begrijpen dat wij zo steeds meer en meer plezier en in hebben, zeker nu we tot de mondiale top behoren op de Eenhoksraces. Ons kleine hokje met duiven zorgt ervoor dat we enorm streng moeten selecteren. Wij denken dat dit een van de redenen is van deze successen.

Deze site was een beetje doodgebloed de afgelopen jaren, doordat er met de eenhoksraces helaas niet wekelijks wordt vervlogen, toch zullen we proberen het vanaf nu weer wat beter bij te houden.

Translate »