Hokken ook te koop

Hokken ook te koop

Doordat we echt van alles afstand moeten nemen de komende tijd, komen ook onze hokken te koop.
Perfect natuurlijk voor de beginnende liefhebber of voor iemand die een extra of gewoon een ander hok nodig heeft.

MG_6779kopie.jpg

Op het “oude” zwarte hok (links op de foto) hebben we altijd gevlogen. Die is inmiddels bijna 30 jaar oud. Deze is destijds nog gebouwd door Pieter Veenstra en Koen de Wit. Het hok heeft 2 verhuizingen meegemaakt. Van Surhuisterveen naar Suwáld en vanuit daar weer naar het huidige plekje Burgum.
Er is op dit hok echt altijd heel goed gevlogen. Alleen al hier in Burgum onder andere 2 olympiade duiven en 2x 1e NPO, naast alle andere teletekstplaatsen natuurlijk.
Het hok is nog altijd helemaal prima, alleen een nieuwe vloer en schuifdeuren kan het zeker gebruiken.
Alle theorieën over hokken kan je er op los laten, maar uiteindelijk lijkt ons dit een makkelijke keuze. Er is namelijk heel goed op gepresteerd, dus het moet wel goed zijn.

Het nieuwe hok (rechts op de foto) staat er vanaf 2011. Hier hebben we 2 jaar lang over nagedacht hoe of wat te doen. Uiteindelijk is het eigenlijk precies hetzelfde geworden als het oude zwarte hok. Echter wel iets dieper, om iets meer ruimte te hebben voor de duiven. Ook zitten er op dit hok Boomse pannen voor goede verluchting met daarachter rietmatten om dit goed te regelen.
Op het nieuwe hok speelden we vaak met onverduisterde zomerjongen en dat ging behoorlijk goed met veel kopprijzen. We zagen het helemaal zitten, maar om volledig de stap te nemen van een goed vliegend hok naar een nieuw hok durfden we niet.

Beide hokken zijn 7.30 meter. Het nieuwe hok dus iets dieper dan het oude.
Inclusief inboedel en rennen. In principe vanaf eind januari 2018 beschikbaar, maar in overleg is e.e.a. mogelijk.

Voor serieuze interesse kunt u contact opnemen.
Email: fritsmantel@hotmail.com

Translate »