Duiven kijken bij Maarten Huijsmans

Duiven kijken bij Maarten Huijsmans

We gaan regelmatig, eigenlijk zelfs bijna elke zaterdag, bij bevriende duivenmelkers de thuiskomsten van de vluchten kijken. Afgelopen zaterdag was Wytse op bezoek bij de vitesse/midfond kampioen Maarten Huijsmans uit Hoogerheide. We hebben inmiddels een tijdje zeer goed contact met hem. Zo vliegt Maarten met jongen van onze huidige kweekkoppels dit seizoen. Een hele vriendelijke, rustige liefhebber die bloedfanatiek de duivensport op het allerhoogste niveau beoefent. En dat staat ons heel erg aan en daar herkennen wij ons wel in.
Er stonden twee vluchten op het programma: midfond en jonge duiven.
Bij beide vluchten vielen de duiven als stenen uit de lucht en het was schitterend om ze zo te zien vallen en hun weg naar de klep te vinden.
Eerst kwamen de jonge duiven thuis en daar kwam een groepje van 6 jongen tegelijk aan. Dit bleek uiteindelijk goed voor 1 t/m 6 in de vereniging. Bij dit kopgroepje ook een duifje van ons erbij.
Vervolgens mochten de oude duiven het doen op de midfond. Maarten had de 13 beste duiven uitgekozen, omdat hij nog 1 vlucht moest verbeteren voor het nationaal kampioenschap midfond. De duiven die nog thuis zaten, hadden ook nationale titels en 1e prijzen op hun naam, maar Maarten moest streng zijn en koos ervoor om deze 13 kopvliegers de baan op te sturen. Het was ongelofelijk hoe ze thuiskwamen en uiteindelijk werd een topuitslag neergezet met een 1e van de regio en 12 van de 13 in de prijzen.
Hiermee heeft Maarten een puntenrecord behaald voor wat betreft de afgelopen jaren op het nationaal kampioenschap. En dat met nog 2 vluchten te gaan.
Maarten, bedankt voor de leuke dag. En vanaf deze kant nog eens gefeliciteerd en succes met onze duifjes!

IMG_2592

Translate »