Duiven bekijken in Roemenië & België

Duiven bekijken in Roemenië & België

Vorige week is Wytse op bezoek geweest bij de bekende duivenliefhebber Florea Sorin uit Boekarest, Roemenië.
Deze zeer fanatieke en vriendelijke duivenliefhebber had ons al een aantal maal uitgenodigd om eens te komen kijken bij zijn accommodatie en duiven. Nu was het eindelijk zo ver. Op onze verkoop op Pipa had hij onder andere Avalon (broer Olympic Amador) en een zoon van Mylo Xyloto (ook broer Olympic Amador) gekocht.
Uiteindelijk kon Frits helaas niet mee en is Wytse zelf een aantal dagen naar Roemenië gegaan. Hij werd zeer goed ontvangen door Sorin en er werd een hele dag uitgetrokken om de duiven te bekijken. En dat zijn er nogal wat. Florea Sorin heeft een gigantische accommodatie waar hij zwaar in geïnvesteerd heeft. Maar het dubbele (bijna 2,5 miljoen euro) heeft hij geïnvesteerd in de duiven zelf. Van allerlei bekende duivenmelkers zitten er uit de allerbesten. De kwaliteit was dan ook gigantisch hoog en Wytse was erg onder de indruk. Het hield maar niet op met de ene na de andere mooie duif met superafstamming: Il Ragno, moeder Golden King, zoon Di Caprio, zoon Freddy etc etc.
Een mooie ervaring rijker en het is naar onze mening altijd goed om andermans duiven te bekijken en daar weer van te leren. Of het nou positief of negatief is. Dit was duidelijk positief.
Langs deze weg willen we Florea Sorin dan ook nog eens hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.

Enkele foto’s van het bezoek aan Florea Sorin:

Florea Sorin en Wytse

IMG_1160

Afgelopen maandag is Wytse nog naar België afgereisd om een bezoek te brengen aan Pipa waar ook een aantal echte topduiven werden bekeken. Zo werden de pijlers van het Pipa Elite Center (PEC) bekeken: Porsche 911, Prince Porsche, Louise, Golden Prince en Nadine. Stuk voor stuk nationale winnaars of asduiven. En allemaal prachtig gebouwd zoals we van topduiven mogen verwachten. Elke duif heeft weer zijn eigen karaktertrekken en dat zie je vaak bij de echte toppers. Ook wij hebben een schitterende duivin van PEC op het kweekhok, waar we erg blij mee zijn.

Op de foto Wytse met Porsche 911:

IMG_1201

Wij hebben natuurlijk zelf onder andere onze topper Vardy (1e NPO Issoudun 751 km) wat een van de mooist gebouwde duiven is. Maar zoals eerder vermeld is het altijd goed om zoveel mogelijk andere duiven in de hand te hebben en een goede mening te kunnen vormen. Eén ding is zeker, de afgelopen week genoeg topduiven gezien in zowel Roemenië als België!

Translate »