Back op nieuwe stek: Oudega

Back op nieuwe stek: Oudega

We zijn verhuisd naar een dorpje 10 kilometer onder onze vorige woonplaats Burgum: Oudega. Hier zijn we per 1 mei komen wonen. En daar staat sinds eind juli een klein hokje met daarin 12 koppels kwekers. We konden het niet laten en na 2 maanden daar begon het ons al te jeuken om in ieder geval duiven bij huis te hebben. Het blijft toch echt onze favoriete hobby. We hadden bij een goede duivenvriend nog een aantal late jongen zitten van vorig jaar uit onze beste duiven. Deze hadden we gekweekt tijdens de verkoop. Dit zijn stuk voor stuk plaatjes en we hebben alleen de mooisten overgehouden en uitgeselecteerd.

Hiernaast hebben we na lang wikken en wegen besloten om enkele topduiven terug te kopen voor onze eventuele herstart en deze groep late jongen mee aan te vullen. Belangrijkste is dat we onze favoriet Vardy (1e NPO Issoudun 751 km) weer hebben terug kunnen kopen. En daarnaast ook Alonso en Dolce Gusto. Alonso won zelf als jaarling met kopwind de 1e in het rayon vanaf Weert en is een directe zoon van Olympic Amador. Dolce Gusto daarentegen is een zoon van Olympic Cape en een volle broer van Skyfall. Hij heeft een gigantische goede nakweek en zo vloog Henk Marsman al meerdere keren top 10 in afdelingsverband met kleinkinderen van hem.

Zelf hadden we het jaar 2018 sowieso als rustig tussenjaar beschouwd. In alle rust verhuizen en zien hoe het verder allemaal loopt. Om toch nog wat van onze duiven te volgen wouden we eens meedoen met wat eenhoksraces. Uit de groep duiven die we dus nu nog hebben zitten werden jongen gekweekt en deden we mee aan 2 races in Portugal. Dit dan in combinatie met een korte vakantie, zodat we bij beide finaleraces konden kijken en van het mooie weer genieten. Bij beide ging het eigenlijk erg goed. Zo wonnen we bij de Algarve Great Derby de 8e plaats in de halve finale. Bij de grote Algarve Golden Race finale met zware eindvlucht van 500 km behaalden we zelfs de 18e plaats. En dit met een jong uit een gedroomd nieuw topkoppel. Vader is namelijk Alonso, en moeder is een prachtige duivin uit Vardy x Fortuna. De grootouders zijn dus om van te watertanden en zijn dus Amador, Vardy en Fortuna. Al onze 3 toplijnen vertegenwoordigd in deze duif. En dat was natuurlijk na al die jaren ook ons doel om deze lijnen bij elkaar te brengen en zo de ultieme duif te verkrijgen.

IMG_0054
Samen met Peter Soepboer bij de Golden Algarve Race 2018

Ook bij andere liefhebbers ging het goed op eenhoksraces met onze duiven. Zo won bijvoorbeeld Jan Hooymans de 1e prijs vorige week bij training van Pattaya Thailand met een kleinkind van onze Fortuna. Deze duif komt uit onze samenkweek: vader komt uit Broer Armani (vader Fortuna) x Alexia (1e NPO en zus Harry). Moeder komt uit New Harry x Fortuna.

Zulke referenties zijn natuurlijk altijd leuk om te horen. Ook komen de eerste referenties al binnen van de duiven die verkocht zijn op Pipa. Zo vloog Lucas Scholten (via Leo Silvius) met de jonge duiven bijvoorbeeld al een 1e van Weert tegen 4111 duiven uit een kind van Royal Cape x dochter Harry.
Mocht u ook hard vliegen met een duif met Mantel in de afstamming, laat het ons dan graag weten. Voor ons leuk om te horen en te weten welke lijnen het ook goed doen bij anderen.

Translate »